L’apòstol del contracte laboral únic

Posted by – 18/11/2011

Christopher Pissarides, el professor xipriota de la London School of Economics és l’apòstol d’un mercat laboral simple I flexible per atacar el problema de l’atur.

És una bèstia negra per als sindicats que detesten el que ell proposa, un contracte únic, fàcil de rescindir i fàcil de posar en marxa. A Espanya tenim, des del franquisme, un mercat laboral en les antípodes del que aconsella el Premi Nobel d’Economia 2010. El resultat, un desastre.

Els mercats, però sobre tot els cinc milions d’aturats, estan expectants per saber si Mariano Rajoy,  i qui hagi de ser el seu Ministre d’Economia, opten per la por al canvi i el conservadorisme d’aquest mercat laboral ineficaç i injust, o per seguir el consell de Pissarides.

Una història diferent són les seves opinions i prediccions sobre un possible rescat a Espanya, on no te gaires credencials extres. Veu el que veiem tots: que no es pot continuar amb aquesta desconfiança i aquest cost del deute gaire temps, que dins una unió monetària no hi ha alternativa a l’eliminació del dèficit públic i que malgrat tot, cal buscar-se la vida, en les exportacions, el turisme o el que sigui, per créixer i evitar el desastre d’un rescat.

ElMon a RAC1, 18 de novembre

0 Comments on L’apòstol del contracte laboral únic

Respond | Trackback

Respond

Comments

Comments